Την Παρασκευή 5 Ιουνίου γιορτάζεται παγκοσμίως το περιβάλλον κι εμείς στο σχολείο μας, μικροί και μεγάλοι, φτιάξαμε όμορφες, ''πράσινες''  κατασκευές.

Οι πιο μικροί μαθητές του βρεφικού τμήματος, χρησιμοποιώντας το σχήμα των χαριτωμένων χεριών τους έφτιαξαν κατάπρασινα δέντρα και έπαιξαν ένα παιχνίδι ανακύκλωσης.

Παρόμοια έμπνευση είχαν και τα παιδιά του προ- μεταβρεφικού, τα οποία όμως έβαψαν τον κορμό του δέντρου τους και τα στόλισαν με πολύχρωμους καρπούς.


Στο μεταβρεφικό τμήμα, οι μαθητές καλλιτέχνησαν ένα υπέροχο φυσικό τοπίο και έπαιξαν μουσικοκινητικά παιχνίδια με θέμα, μα τι άλλο, το περιβάλλον!

Τα παιδιά του προπρονηπίου μπήκαν στο κλίμα της ημέρας παρακολουθώντας ντοκιμαντερ για τη χελώνα καρέτα – καρέτα..

..και βγήκαν στον κήπο για να φυτέψουν τα ατομικά τους μυρωδικά που θα ποτίζουν στο σπίτι τους!

Στο προνήπιο, το βιβλίο ''Η κυρά Φύση και ο κακός Ρύπος'' ενέπνευσε τους μαθητές να γίνουν κηπουροί και να φυτέψουν κι εκείνοι μυρωδικά για να ομορφύνουν τη ζωή τους και να διώξουν μακρυά τον κακό Ρύπο.

Τέλος, οι μεγάλοι του σχολείου, τα νήπια, εμπνευσμένοι από το παραπάνω βιβλίο, βγήκαν στον κήπο, μάζεψαν σποράκια τα οποία τα φύλαξαν στα δοχεία που είχαν καλλιτεχνίσει και πήραν μαζί τους κι ένα μυρωδικό για να ευαισθητοποιήσουν και τους γονείς τους!