Παραμονή της 28ης Οκτωβρίου 2019 και οι μαθητές της ''ΦΩΤΕΙΝΗΣ'' τιμούν την επέτειο με διαφορετικούς αλλά όμορφους τρόπους.

Οι δασκάλες του προπρονηπίου άφου κάλεσαν το μεταβρεφικό τμήμα στην τάξη τους, δραματοποίησαν μια αντιπολεμική παράσταση για την έχθρα δυο πόλεων, της άσπρης και της μαύρης, μέχρι τη στιγμή που ένας σπόρος ήρθε ουρανοκατέβατος.

Η διαμάχη για το ποιος θα πάρει τον σπόρο ήταν τόσο έντονη που οι δυο λαοί δεν αντιλήφθηκαν ότι ο σπόρος μεγάλωσε και έγινε ένα δέντρο που έκανε τα πάντα γύρω του χαρούμενα.

Όταν επιτέλους οι δυο πόλεις αφέθηκαν στη μαγεία των χρωμάτων και σταμάτησαν τις εχθροπραξίες, κάλεσαν τα παιδιά να τις βοηθήσουν να γίνουν πιο όμορφες!

Έτσι, όλοι μαζί αποφάσισαν να ονομάσουν τον σπόρο, σπόρο της ειρήνης!

Λίγο πιο πέρα, στον πολυχώρο δραστηριότητων, νήπια και προνήπια αφού μαζεύτηκαν για να μιλήσουν για την ιστορία της 28ης Οκτωβρίου...

.. έκοψαν και στόλισαν ένα κρεμαστό περιδέραιο με το σήμα της ειρήνης!

Στη συνέχεια, δραματοποίησαν την ιστορία ''Πόλεμος χωρίς αιτία'' όπου δυο βασιλιάδες αποφάσισαν να ξεκινήσουν πόλεμο, ρίχνοντας τους μπλε και τους κόκκινους στρατιώτες στη μάχη..

... μέχρι που μια μέρα με αφορμή μια παρτίδα σκάκι, συνειδητοποίησαν πως όλοι μπορούμε να ζούμε μαζί αρκεί να είμαστε αγαπημένοι!

Μετά την παράσταση ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου από εκπροσώπους των τμημάτων και φυσικά, μια παρέλαση και πολύς χορός με δημοτικά τραγούδια!

Καλό τριήμερο σε όλους και Χρόνια πολλά!