Ιστολόγιο
  • school_fotini_paidikos_stathmos_nipiagogio_alimos.jpg

Ιστολόγιο

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μας.

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.

Νήπια και προνήπια αυτόν τον καιρό πετάνε στο διάστημα και γνωρίζουν αστέρια, πλανήτες, κομήτες και όλα τα θαυμαστά του διαστήματος.
Έτσι, εμπνευστήκαμε να αποτυπώσουμε την ''Έναστρη Νύχτα'' του Βαν Γκογκ στο Εργαστήρι Εικαστικών.

Hits: 572
0


Το Σάββατο 4/06 οι μαθητές του μεταβρεφικού και του προπρονηπιακού τμήματος επισκέφθηκαν μαζί με τους γονείς τους το καλλιτεχνικό εργαστήρι “Έκφρασις”.

Hits: 671
0


Κατά την επίσκεψή μας στο Πάρκο των Δεινοσαύρων είδαμε σε μια σπηλιά τους προϊστορικούς ανθρώπους. Μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και ξεκινήσαμε την εξερεύνηση για να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Hits: 489
0


Καθώς συνεχίζαμε τα παιχνίδια διατροφής μας ήρθε η ιδέα! Η δημιουργία μιας μεγάλης διατροφικής πυραμίδας που θα μας θυμίζει καθημερινά τις τροφές που μας βοηθάνε να αναπτυχθούμε σωστά. Και επειδή σε αυτήν την πυραμίδα, τα φρούτα έχουν ξεχωριστή και σημαντική παρουσία, φτιάξαμε τις μάσκες-μήλα και μεταφέραμε στη θεατρική σκηνή του σχολείου μας το παραμύθι: “Γύρω-γύρω μήλα στη μέση πορτοκάλι” όπου εκτός από τα οφέλη των φρούτων μας μιλάει και για την ομορφιά της διαφορετικότητας.

Hits: 555
0


“Το ουράνιο τόξο έφυγε, γιατί δεν του έδιναν σημασία. Και πήρε μαζί του όλα τα χρώματα. Κι όλα έγιναν άσπρα, γκρίζα και μαύρα. Τρία παιδιά ξεκίνησαν να το βρουν για να το φέρουν πίσω. Θα τα καταφέρουν;”
Οι μαθητές του προνηπίου και του νηπιαγωγείου ολοκλήρωσαν τη θεματική ενότητα των χρωμάτων με τη δραματοποίηση του παραμυθιού “Το Παραμύθι με τα Χρώματα”. Η θεατρική σκηνή του σχολείου μας γέμισε με χρώματα και χαμόγελα. Τα παιδιά υποδύθηκαν με επιτυχία τους ήρωες της ιστορίας και κατάφεραν να ξαναβρούν το ουράνιο τόξο και να το πείσουν να γυρίσει πίσω στη χώρα τους.

Hits: 3416
0