Ιστολόγιο
  • school_fotini_paidikos_stathmos_nipiagogio_alimos.jpg

Ιστολόγιο

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μας.

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.


Χθες Δευτέρα 15/02 οι μαθητές του προπρονηπίου παρακολούθησαν την παράσταση "Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας". Η γνωστή ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά ζωντάνεψε μέσα από κούκλες μάπετ και θέατρο σκιών και κατάφερε να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους θεατές. Στο τέλος της παράστασης, οι μαθητές έφτιαξαν τη δική τους κούκλα και την πήραν στο σχολείο για να εξασκηθούν στην τέχνη του κουκλοθέατρου!

Hits: 488
0


Τα προνήπια και τα νήπια της “ΦΩΤΕΙΝΗΣ” διάβασαν παραμύθια σχετικά με τη σωστή διατροφή, έπαιξαν και προβληματίστηκαν για τις τροφές και την τερηδόνα. Στο τέλος, σκέφτηκαν και αποφάσισαν “η τερηδόνα μακριά, τα δόντια μας θα είναι γερά!”. Και επεδή όλα τα πράγματα αποκτούν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον όταν τα φτιάχνουμε μόνοι μας, οι μικροί μας μαθητές σήκωσαν τα μανίκια και άρχισαν να ανακατεύουν: σόδα, φυτική γλυκερίνη, αλάτι, στέβια, αιθέριο έλαιο μανταρίνι και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Η χρωματιστή οδοντόπαστα που δημιούργησαν ήταν η ανταμοιβή για την προσπάθειά τους.

Hits: 490
0


Τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη αφορμή για να ανοίξουμε το σχολείο μας και να καλωσορίσουμε γονείς και παιδιά σε μια μεγάλη ανοιχτή γιορτή. Τη Δευτέρα 7/12 και την Τετάρτη 9/12 οι μαθητές του προπρονηπιακού τμήματος πέρασαν με τους γονείς και τις δασκάλες τους δύο ξεχωριστά απογεύματα γεμάτα παιχνίδια και διασκέδαση. Μικροί και μεγάλοι μεταμορφωθήκαμε σε ταράνδους και απελευθερώσαμε το γιορτινό πνεύμα των Χριστουγέννων που όλοι κρύβουμε μέσα μας! Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την καλή τους διάθεση και την υποστήριξή τους. Ανυπομονούμε για την επόμενή μας συνάντηση!

Hits: 675
0


Δεν είναι απαραίτητο να ζει κανείς στην εξοχή, ούτε να έχει μεγάλη έκταση για να δημιουργήσει έναν παιδικό κήπο. Ο κήπος του σχολείου μας είναι η αγαπημένη ασχολία των παιδιών, γιατί τους αρέσει να μαθαίνουν μέσα από την πράξη και δεν φοβούνται να λερωθούν. Καλλιεργώντας τον κήπο το παιδί έχει την ικανοποίηση να φροντίζει κάτι δικό του για καιρό και παρατηρεί από πολύ κοντά τον κύκλο της φύσης. Και βέβαια η κηπουρική είναι ένας ωραίος τρόπος για να αποκτήσουν τα παιδιά περιβαλλοντική συνείδηση. Με αυτόν τον τρόπο, η αγάπη για τη φύση θα διατηρηθεί για όλη τη ζωή τους. Η ενασχόληση με τον κήπο θα τους βοηθήσει να αρχίσουν να τρώνε και κάποια λαχανικά που μέχρι τώρα δεν ήθελαν ούτε να δοκιμάσουν.

Hits: 587
0


Σήμερα το σχολείο μας πλημμύρισε με μουσική και χρώματα. Πειραματιστήκαμε με τη μουσική που παράγουμε με το σώμα μας με διάφορα αντικείμενα και με μουσικά όργανα. Και καθώς η μουσική μας κάνει δημιουργικούς μεταμορφώσαμε τους μαρκαδόρους μας σε μουσικά όργανα με λίγα και απλά υλικά, αλλά με πολλή φαντασία.

Hits: 534
0